RPSC College Lecturer 2021 | General Studies of Rajasthan Paper 3 | Test 1 in English

RPSC College Lecturer Exam 2021 Test Series for General Studies Paper 3Rajasthan Public Service Commission conducts the recruitment for Technical and Non Technical Education Department for the post of Lecture. The Rajasthan Public Service Commission has released the recruitment for Assistant Professor and lecturer (Technical Education) Posts. There are 918 vacancies for these posts. This is a big opportunity for candidates who waiting for jobs in RPSC. It is essential to know details like Exam Pattern, Syllabus, Exam Date, Previous Year Papers, and Admit Card. We will provide you all the information about Rajasthan College lecturer Syllabus 2021.

The RPSC conducts the Assistant Professor exam every year and a huge number of candidates fill the form. It is high time to start your preparation with the syllabus given in this article. Once you go through with the RPSC Assistant Professor Syllabus 2021, you will be able to figure out how to and what to prepare for the paper.


RPSC College Lecturer Test Series in Hindi and English: Click here – Join


1. Who wrote Upmiti Bharva Prancha Katha?

1. Sidhha Rishi

2. Vigrah Raj

3. Somdeva

4. Kumbha

Ans-1

2. Who wrote drama named Harkaili?

1. Sidhha Rishi

2- Vigrah Raj Chauhan

3. Kumbha

4. Somdeva

Ans-2

3. Who wrote Prithvi Raaj Vijay?

1. Kumbha 2. Somdeva

3. Jayanak 4. Sidhha Rishi

Ans-3

4. Who wrote treatise of Jai Deva’s Geet Govinda and a book on musicology – Sangeet Raj?

1. Kumbha 2. Jayanak

3. Sanga 4. Somdeva

Ans-1

5. Bharatvarsh war Bahubali Ghor written by

1. Vijrasen Suri 2- Asig

3. Shalibhadra Suri 4.Hemraj

Ans-1

6. Bharateshwar Bahubali raas authored by?

1. Vijrasen Suri 2- Asig

3. Shalibhadra Suri 4.Hemraj

Ans-3

7. Jiyadarya Raas by

1. Vijrasen Suri 2- Asig

3. Shalibhadra Suri 4.Hemraj

Ans-2

8. Padmavati Chaupai by

1. Vijhana 2. Jinprabha Suri

3. Shalibhadra Suri 4.Hemraj

9. Stulibhadra Phag written by

1. Vijhana 2. Jinprabha Suri

3. Shalibhadra Suri 4.Hemraj

Ans-2

10. Who wrote Gyan Manjari?

1. Vijhana 2. Jinprabha Suri

3. Shalibhadra Suri 4.Hemraj

Ans-1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *